Hästens välbefinnande

Vi som har hand om hästar har ett stort ansvar, så stort att riksdag och regering har stiftat särskilda djurskyddslagar. Det handlar helt enkelt om att hästar ska ha det bra. Kunskapen om hur du tar hand om en häst på bästa sätt är minst lika viktig som att lära dig sitta rätt i sadeln. Hur du hanterar hästen från marken är många gånger en fingervisning om hur skicklig du är på att rida eller köra. Hästen försöker tyda dina signaler, och därför är det en viktig grundregel att söka fel och hitta lösningar hos dig själv och inte hos hästen när du möter utmaningar. Därför är det en självklarhet att ständigt söka mer kunskap för dig som vill bli en bättre ryttare och hästmänniska. Det handlar om alltifrån att ta reda på hur hästen fungerar till ridlära och principer för hästens utbildning. Allt för hästens bästa.

Ridsporten är en idrott som bygger på samverkan mellan häst och människa. Det är en fantastisk sport med tydliga värderingar, för hästars och människors bästa.

NorrkpingsFltrittklubbQummin-7_Nyhetsbild1500x1000.jpg

Samspelet mellan människa och häst fascinerar och engagerar miljontals människor världen över. Känslan när allt stämmer, är nära på oslagbar. Men samspelet blir inte fantastiskt på något sätt om det inte sker på schyssta grunder. Eftersom vi nästan uteslutande använder hästen för nöjes skull, ställer det extra stora krav på hur vi förhåller oss till den. Hur vi hanterar våra hästar är därför en viktig del av vår ridsport, och det innebär att vi alltid måste värna om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt.