Om produktionen

Förlaget SISU Idrottsböcker är en del av idrottsrörelsen

Böcker och andra produktioner i vårt sortiment bidrar både till att utveckla elitidrotten och till att förbättra livskvalitet och hälsa hos den breda allmänheten.

Vilka författar våra material?

Tränare med outsinlig energi, sjukgymnaster med enorm precisionskunskap och forskare som ägnar sitt liv åt att ifrågasätta gamla sanningar för att göra det lite, lite bättre för framtidens idrottare. De är våra författare.

Vad är vårt uppdrag?

Runt om i Sverige och världen finns mängder av kunskap förvärvad genom forskning och decennier av praktisk erfarenhet. Vårt uppdrag som idrottens förlag är att samla in denna kunskap och göra den tillgänglig för fler.

Läs mer!

På sisuidrottsbocker.se kan du se hela vårt sortiment, läsa mer om oss och våra författare.

Bättre skidteknik

Materialet Bättre skidteknik består av en bok och en webb.

På webben hittar du tydliga och pedagogiska instruktionsfilmer om vad du ska tänka på när du åker klassisk teknik och skejt och mycket mer.

I boken hittar du grundläggande beskrivningar av klassisk teknik och skejt, tips på utförsåkning samt hur du metodiskt kan utveckla din skidteknik. Metoden bygger på att det för varje delteknik sker en utveckling i form av en trappa.

Det mesta av det filmade materialet är från mars 2015 men några filmklipp är från den tidigare dvd:n Teknikutveckling – längdskidor.

Vi till tacka alla medverkande i produktionen av materialet Bättre skidteknik

Författarna: Lars Ljung, Ola Rawald och Lars Selin.
Foton till bok och webb har i huvudsak tagits av Jocke Lagercrantz och Lars Ljung
Film: Det nyinspelade materialet har Jocke Lagercrantz filmat och Lars Ljung redigerat. För det äldre materialet Teknikutveckling - längdskidor gjorde Jocke Lagercrantz filmningen och MPEG production AB redigeringen. Stort tack till Marcus Hellner som är rösten på inspirationsfilmen Jag åker skidor.
Formgivning av boken står Lind Eriksson (dizain.se) för.
Alla modellerna: Robin Bryntesson, Marcus Hellner, Anton Karlsson, Elin Molin, Magdalena Moström, Stina Nilsson, Simon Persson, Carl Quicklund, Daniel Richardsson, Emma Wikén
Från det äldre materialet teknikutveckling - längdskidor så vill vi tacka modellerna Tobias Engblom, Marcus Hellner, Charlotte Kalla, Mats Larsson, Anna Olsson, Johan Olsson samt Eva Svensson.