Vi har kul tillsammans

Rörelseglädje. Det säger ju egentligen allt om vad Korpens mission och uppdrag är. Det är positiva känslor som får kroppen att röra sig. Och det är Korpen som gemenskap, en rörelse där människor sportar och har kul tillsammans.

Det här är vårt erbjudande:

Korpen är en del av idrottsrörelsen och är startat av människor som vill träna och aktivera sig utifrån sina egna intressen och förutsättningar. Vi ser till att människor får möjlighet att förverkliga sina egna, sina vänners eller sina arbetskamraters motionsönskningar. Vi organiserar aktiviteter, anpassat efter önskemål och behov.
I rörelseglädje finns också mycket positiv energi. En stor del av den energin kommer ur en stark tillit och tilltro till människors kraft och vilja att bidra. Som ledare i Korpen är du förlösare av den energin!

Visste du att...

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet är ett riksförbund uppbyggt av hundratals lokala föreningar runt om i landet. Vi är en idéburen organisation och ett av de största specialidrottsförbunden (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF). Vår särart inom idrottsrörelsen är att vi är specialister på idrott på arbetsplatser och motionsidrott för ungdomar 13-25 år, vuxna och seniorer. Vi är också ett fleridrottsförbund där flera idrotter får plats.

Glädje, Gemenskap och Alla är välkomna är Korpens egna värdeord – helt i samklang med Svensk idrotts gemensamma värdegrund: 

  • Glädje och Gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med 
  • Rent spel.

Ta del av kortfilmen om idéprogrammet Idrotten vill här nedanför: 

Fundera på:

  1. Vad betyder korpens egna värdeord för dig?
  2. Hur förmedlar du glädje, gemenskap och att alla är välkomna i dina möten?

Nästa steg

Vi säger att alla platsar i Korpen – och menar allvar! Hos oss ska alla få plats att vara människor fullt ut.