Lär dig om trygghet och inkludering

Här hittar du fakta, inspiration och verktyg som kan vara ett stöd i arbetet med att skapa en trygg och inkluderande idrott. Här finns lästips, material och filmer som kan hjälpa såväl dig som individ som förening eller förbund i att utmana normer, synliggöra makt och tystnadskulturer samt motverka diskriminering och olika former av våld.

Läs det här innan du börjar
Vilka målgrupper är Lär dig om trygghet, normkritik och inkludering till för?

I första hand är innehållet till för föreningar och förbund inom idrottsrörelsen. Allt innehåll är dock användbart i hela svenska samhället. Du kan ta del av webbplatsen på egen hand eller i ett gruppsammanhang. Det finns gott om reflektionsfrågor som passar bra att både fundera över själv men också i grupp för att lära av varandra.

Vilka förkunskaper behöver jag?

Inga

Syfte

Bidra till en gemenskap kunskapsgrund inom trygghet och inkludering.

Så här är webbplatsen uppbyggd

Webbplatsen består av fem block. Samtliga innehåller viktiga fakta men också reflektionsfrågor för att du ska kunna applicera det direkt i praktiken. Dessutom hittar du i menyn en ordlista som kan vara användbar.

Vilken utrustning behöver jag för att ta del av webbplatsen?

Webbplatsen är mobilanpassad, du kan alltså ta del av den via dator, surfplatta eller smartphone.

Jag får ett tekniskt fel, vad gör jag?

Om du får tekniska problem när du surfar på webbplatsen - kontaktar du teknisk support.

En del av portalen Trygg och inkluderande idrott

Den här webbplatsen ingår i portalen Trygg och inkluderande idrott som har ytterligare två webbplatser: Skapa trygga miljöer samt Normkritik och inkludering - fördjupning.

Till portalen