Utbildningsprogrammet

Du som är tränare har möjlighet att utveckla ditt tränarskap tillsammans med andra ledare i Sverige. I det här avsnittet hittar du information om Svenska Badmintonförbundets utbildningsprogram.

Tränarutbildningar

Svenska Badmintonförbundets tränarutbildningar syftar till att inspirera och utveckla ledare på alla nivåer. Vårt utbildningsprogram erbjuder allt från officiella utbildningar från Internationella Badmintonförbundet (BWF) till lokala endagskurser utan förkunskapskrav.

I den här filmen berättar vi mer om vilka olika utbildningar som erbjuds för dig som tränare.

Välj din väg för att utvecklas som tränare

Tränarstegen

Tränarstegen är en mix av BWF:s tränarutbildning Coach Education och rena ledarskapsutbildningar från Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna (RF/SISU). Här bygger kurserna på varandra och fördjupas därefter för varje trappsteg uppåt i tränarstegen. Våra grundkurser Badminton ABC och Shuttle Time ligger som en bas i utbildningsprogrammet.

Läs mer om Tränarstegen

Fördjupningskurser

Fördjupningskurser erbjuds till dig som vill lära dig mer och fördjupa dina kunskaper inom ett särskilt område. Här finns ett smörgåsbord av olika kurser som erbjuds på alla nivåer.

Mer info om våra fördjupningskurser

RF/SISU Kunskapsportal

RF/SISU är en viktig samarbetspartner och erbjuder både fördjupningskurser och tränarutbildningar i tränarstegen. Introduktionsutbildning för tränare, Grundutbildning för tränare och Fortsättningsutbildning för tränare är centrala kurser i utbildningsprogrammet. Kurserna är idrottsövergripande och fokuserar på ledarskap. De är alltså inte specifika för badminton.

Se hela utbudet på RF/SISU:s Kunskapsportal

Universitet och högskola

Svenska Badmintonförbundet vill lyfta fram och uppmuntra möjligheten att studera tränarskap på akademisk nivå. Genom vetenskapligt förankrade tränarutbildningar utbildas du för att kunna arbeta som tränare på elitnivå eller bli en viktig del av svensk barn- och ungdomsidrott.

Här hittar du högre utbildning för tränare

 

Bilden nedan är en översikt över de kurser och utbildningar som ingår vårt utbildningsprogram.

10940_Tranarutbildningsstegen_rgb.png

Har du frågor om utbildning?

Om du har frågor eller funderingar kring våra tränarutbildningar, kontakta Hannes Andersson, utbildningsansvarig på Svenska Badmintonförbundet, på hannes.andersson@badminton.nu.