Kurser

Vi hoppas att du vill utvecklas i din roll som tränare och att du har möjlighet att ta del av det kursutbud som erbjuds. Här hittar du beskrivningar av Svensk volleybolls olika kurser och om du är nyfiken på allmänna kurser inom till exempel ledarskap, så rekommenderar vi att du kollar in SISU Idrottsutbildarnas utbud.

Svensk volleybolls utbildningstillfällen

Svensk volleybolls utbildningstillfällen publiceras i utbildningskalendern på volleyboll.se.

Gemensamt kursutbud för flera idrotter

Kursutbudet inom områden som är gemensamma för fler idrotter, som till exempel ledarskap, träningslära, fysträning och skador, återfinns på SISU Idrottsutbildarnas webbplats.

Tränarkurser inom Svensk volleyboll

Grundkurs kidsvolley, level 1–3

Den här utbildningen riktar sig till dig som är ledare och vill lära dig grunderna i den populära spelformen kidsvolley. Kursen omfattar 6 x 45 minuter och innehåller övningar för kidsvolley, de olika nivåerna i kidsvolley, stegring i träningen samt ledarskap för barn.

Grundkurs fyrmannavolleyboll, level 4–7

Kursen riktar sig till dig som tränar eller funderar på att träna barn och ungdomar i åldrarna 10–14 år. Kursen omfattar 8 x 45 minuter och innehåller teknik, taktik, träningsmetodik och genomgång av level 4–7.

Grundkurs volleyboll, 6-manna

Grundkursen i 6-manna riktar sig till dig som är tränare för unga spelare eller är nyfiken på att ta på dig det roliga uppdraget som ungdomstränare. Fungerar även bra för dig som tränar seniorlag. Utbildningen omfattar 8 x 45 minuter och innehåller i huvudsak teknik, taktik och träningsmetodik.

Temakurser

Om du vill fördjupa dig i ett eller flera områden i någon spelform, så finns olika möjligheter i form av temakurser på 6 x 45 minuter eller mer. Kurserna innehåller ett eller flera av exempelvis följande områden: passare, liberorollen, träningsmetodik, fler lekar och övningar i kidsvolley.

Grundkurs beachvolley, steg 1

Det här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i att träna ungdomar eller seniorer i beachvolley. Kursen omfattar 11 x 45 minuter och innehåller teknik, taktik och träningsmetodik.

Fördjupningskurs beachvolley, steg 2

En kurs för dig som har en hel del erfarenhet och nu vill lära dig mer om att träna och utveckla spelare i beachvolley. Kursen omfattar 19 x 45 minuter (2 dagar) och innehåller bland annat teknik, taktik och träningsmetodik.

Frågor om utbildning inom svensk volleyboll

Kontakta, Jeanette Jonsson, Svenska Volleybollförbundet, jeanette.jonsson@volleyboll.se