Fredrik Ericsson

Fredrik Ericsson har varit tävlingscyklist sedan 1993 inom grenarna cykelcross, landsväg, mountainbike och velodrom. Meritlistan innehåller över 20 SM-medaljer, topp 20-placeringar vid VM i landsväg och mountainbike samt segrar i klassiska lopp som Cykelvasan och Birkebeinerrittet.

Fredrik är dock mer meriterad som tränare åt andra. Vid sidan av sitt idrottande har han studerat idrottsträning vid Högskolan Dalarna och har magisterexamen i idrottsfysiologi samt kandidatexamen i idrottspedagogik. 2003 startade Fredrik företaget Toppfysik, vars slogan är ”träning för cyklister baserat på erfarenhet, vetenskap och passion”. Idag är de fyra tränare i företaget där några av deras adepter har tagit de första trevande stegen in i cykelsporten medan andra har tagit medaljer vid SM, EM, VM och deltagit på OS. Fredrik var även förbundskapten för landslaget i mountainbike 2010–2012. Utöver rollen som tränare är han även flitigt anlitad skribent och föreläsare.

På sin fritid är Fredriks stora intressen musik, politik, geografi, kultur, hemmafixande och att umgås med familj och vänner, gärna ute i naturen.

Besök gärna Fredriks egen hemsida Toppfysik för mer information: