Möt Författaren

John Jouperär doktor i idrottsvetenskap vid Örebro universitet och undervisar främst inom tillämpad prestationspsykologi. John har studerat och praktiserat österländska mentala tekniker som mindfulness i mer än 25 år.

Behovet av mental tuffhet har John upplevt vid genomförandet av fallskärmsjägarnas krävande uppgifter och inom idrotten. John har själv tävlat i Militär femkamp och deltog vid fem individuella VM. Han har som ledare och tränare medverkat vid mer än 20 stora mästerskap.

John hämtar kraft från naturen och söker ofta vila och återhämtning med friluftsaktiviteter. Här blir den medvetna närvaron en viktig ingrediens för att uppleva naturens skiftningar; mellan sol och regn, mellan gryning och skymning, mellan vinter och sommar.

En annan ingrediens är att acceptera varandet i stället för att prestera när kajaken glider fram över den spegelblanka sjön och att uppleva stillheten; när vårsolen värmer i ansiktet, lukten av kaffe, smaken av smörgåsen, ljudet av vågskvalpet, samtidigt som du betraktar älgen när den dricker på andra sidan sjön. Förmågan att använda MindPowerBreak kan bli din största behållning för vila, återhämtning och livslångt lärande.