Om författaren

Jari Ketola är en ledande hälsoprofil med över 20 års erfarenhet inom tränings-, motions- och fitnessbranschen.

Han har en bakgrund som elitidrottare inom friidrott och bobsleigh, och deltog i OS 1994 i Lillehammer. Jari har arbetat som tränings- och platsansvarig för olika fitness- och motionsanläggningar i Stockholm under flera år: Sports Club, Sats, nJoy, People´s och Grand Fitness Raison d`Etre. Han har utbildat tränare, ledare och instruktörer i Sverige och utomlands.


Jari är författare till flera böcker och förekommer regelbundet som personlig tränare i tidningen Fitness Magazine och på QX Magazines webb. Han är också träningsexpert, idrotts- & hälsocoach för hälsolandslaget, föreläsare, lic. personlig tränare och personlig coach. Han ingår dels i Casall Athlete Team, dels i The Academys utbildarteam, där du möter honom på PT-utbildningen.


Med inspiration ifrån idrotten anpassad till dagens motionsträning arbetar Jari aktivt med branschutveckling mot privatpersoner, företag, föreningar, träningsanläggningar och media. Jari är en väl anlitad inspiratör och föreläsare och har en bred kunskap och unik erfarenhet som han förmedlar på ett inspirerande och underhållande sätt.


Jari blev utnämnd till årets personliga tränare 2012 och tilldelades då Guldhjärtat.