Välkommen till golfens jämställdhetsutbildning!

Att arbeta med och ta ställning för jämställdhet blir allt viktigare när medvetenheten om frågorna ökar i samhället. Genom klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50 får golfklubbar kunskap, metoder och en verktygslåda som stöd för att göra långsiktiga förändringar för ett mer inkluderande och jämställt Golfsverige. 

Utvecklingsprogrammet är framtaget av Svenska Golfförbundet i samarbete med SISU Idrottsutbildarna och SISU Idrottsböcker och bygger på forskning, fakta och insikter från arbetet med åtta pilotklubbar under 2015–2017. Golfklubben får en bild över nuläge och nyckeltal och kan skapa en handlingsplan och mäta utvecklingen mot en mer inkluderande miljö med fler golfare på alla nivåer.

Varje år finns det plats för cirka 50 golfklubbar och distriktsförbund att gå utvecklingsprogrammet. Säsongen 2017–2018 är fulltecknad och ansökan till säsongen 2018–2019 kommer att öppna i januari 2018. Klubbutvecklingsprogrammet är en del i Svenska Golfförbundets förändringsarbete Vision 50/50. För mer information, se golf.se/vision5050