Välkommen till SvFF:s domarutbildning för barn- och ungdomsfotboll

Din insats som domare och ledare är viktig och betyder mycket för svensk barn- och ungdomsfotboll. Det myllrar av liv och glädje i fotbollen: Tiotusentals barn och ungdomar tränar, spelar och kämpar på fotbollsplaner och idrottsplatser runt om i landet – varje dag. Barnen och ungdomarna behöver och förtjänar kunniga och engagerade domare som kan lära och leda dem i deras första fotbollsmatcher.

Här hittar du den information som tas upp på utbildningen, videoklipp och regler för de olika spelformerna. Det finns mycket matnyttigt att titta på såväl inför ditt första domaruppdrag som under hela säsongen.

Spelformerna 3 mot 3, 5 mot 5, 7 mot 7 och 9 mot 9 har utvecklats utifrån Fotbollens spela, lek och lär. Syftet med Fotbollens spela, lek och lär är att alla föreningar inom Svenska Fotbollförbundet ska ha en gemensam tanke med sin verksamhet, en tanke som utgår från fem riktlinjer:
Fotboll för alla, Barns och ungdomars villkor, Fokus på glädje, ansträngning och lärande, Hållbart idrottande och Fair play.

Hjärtligt välkommen!