Om produktionen

Idrottens tränarutbildningar

Introduktionsutbildning för tränare är den första utbildningen i det framtida utbudet som går under namnet Idrottens tränarutbildning, och som arrangeras av SISU Idrottsutbildarna. Idrottens tränarutbildning är ett antal gränsöverskridande utbildningar för dig som tränare oavsett vilken idrott du tillhör. 

Här kan du läsa mer om introduktionsutbildning för tränare (pdf)

Sedan 2005 har SISU Idrottsutbildarna erbjudit gränsöverskridande tränarutbildning i form av Plattformen samt Grundtränarutbildning steg 1 och 2. Utbildningar som fortfarande genomförs för fullt i våra 19 distrikt. Läs mer om dessa utbildningar på vår hemsida www.sisuidrottsutbildarna.se

I det framtida utbudet kommer det att finnas följande steg: Introduktion – Grund – Fortsättning samt Högre tränarutbildning. Det sistnämnde är utbildningar som kommer att genomföras i samverkan med Högskolor/Universitet. Dessa utbildningar är under framtagning och beräknas vara klara under 2018.

SISU Idrottsutbildarna – idrottsrörelsens utbildningsorganisation

SISU Idrottsutbildarna finns över hela landet och är ett stöd och en resurs för alla idrotter på såväl förbunds- som distrikts- och föreningsnivå kopplat till utbildning och utveckling. Att vi finns på olika nivåer och över hela landet ger våra medarbetare en unik inblick i vad som är på gång inom idrotten, inom ditt förbund och vad som kan påverka just din förening.

Kontakta gärna SISU Idrottsutbildarna så hjälper vi er att utvecklas. Tillsammans gör vi ditt förbund och din förening starkare.

Förlaget SISU Idrottsböcker är en del av idrottsrörelsen

Böcker och andra produktioner i vårt sortiment bidrar både till att utveckla elitidrotten och till att förbättra livskvalitet och hälsa hos den breda allmänheten. Författare till våra material är, Tränare med outsinlig energi, sjukgymnaster med enorm precisionskunskap och forskare som ägnar sitt liv åt att ifrågasätta gamla sanningar för att göra det lite, lite bättre för framtidens idrottare. Vårt uppdrag som idrottens förlag är att samla in den kunskap som är förvärvad genom forskning och decennier av praktisk erfarenhet och göra den tillgänglig för er.

På sisuidrottsbocker.se kan du se hela vårt sortiment, läsa mer om oss och våra författare.

Bosöns Idrottsfolkhögskola

Bosöns Idrottsfolkhögskola är Idrottens egen skola där bland annat framtida ledare och tränare utbildas. Pedagoger från Folkhögskolan medverkar i utvecklingen av tränarutbildningen men även andra utvecklings- och förändringsarbeten inom Svensk idrott.  Här kan du läsa mer om Bosön

Medverkande i produktionen

Tack till:

Håkan Flank som tagit merparten av fotografierna och som även producerat flera av filmerna.

Filmriding som producerat ett flertal av filmerna

Soja som producerat de animerade filmerna