Välkommen!

Det här är en webbplats framför allt för dig som läser ämnet Specialidrott på ett Riksidrottsgymnasium (RIG) eller en Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). Webbplatsen hör till boken Vinnare i långa loppet – Tränings- och tävlingslära i Specialidrott.

Från talangfull junior till elitidrottare

I boken läser du om prestationsutveckling och på webbplatsen får du större möjlighet att omvandla dina kunskaper i praktik. På webbplatsen kan du till exempel:

Testa och förbättra fysiska färdigheter som styrka och uthållighet

Göra en personlig träningsplanering utifrån dina egna mål

Testa och förbättra din mentala förmåga

Lära dig bemöta media

Utöver detta får du förslag på arbetsuppgifter, diskussionsfrågor och länkar till alla områden som berörs i boken. Här kan du läsa mer om bokens innehåll.

Hur får jag tillgång till alla fördjupningar?

Webbplatsen består av två avdelningar, dels den här öppna och dels en avdelning där du behöver vara inloggad för att få tillgång till platsens alla övningar och fördjupade resonemang. Inloggningskod får du när du beställer boken Vinnare i långa loppet.

För dig som är intresserad av prestationsutveckling

Materialet är även intressant för dig som är allmänt intresserad av prestationsutveckling – både för att utveckla och utmana dig själv men också för att inspirera andra.

På alla plattformar

Webbplatsen är responsive, vilket innebär att du kan jobba med den både på datorn, mobilen eller läsplattan.

Vilka ligger bakom produktionen?

Vinnare i långa loppet och specialidrott.se är ett samarbete mellan Idrottsutveckling på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsböcker.