Friidrott för barn är en grundläggande tränarutbildning och syftar till att stärka dig i din roll som tränare och samtidigt ge dig bra grundkunskaper i friidrottens olika grenar.

Som tränare är du viktig för hela friidrotten och det är tack vare dig som många barn får möjlighet att lära sig mer om den fantastiska idrott som friidrott är. Du är för många barn deras första kontakt med organiserad friidrott. Ditt sätt att vara och leda kan bidra med att väcka ett livslångt intresse för friidrott och rörelse. I denna utbildning får du bland annat lära dig vad som utmärker ett gott ledarskap, hur du anpassar friidrottsträning till barn och hur friidrottens olika grenar kan tränas på ett lekfullt och roligt sätt. Välkommen att bli en del av friidrottsfamiljen.

Redan anmäld? Logga in här →

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är ny i tränarrollen eller dig som redan är tränare men intresserad av att lära dig mer om just friidrott för barn och framför allt i åldrarna 7–10 år. Innehållet lär dig att planera och genomföra träning anpassad för barn i friidrottens alla grenar.

Om kursen

Friidrott för barn består av en utbildningswebb och en praktiskt del. Utbildningswebben tar cirka 6 timmar att genomföra och ska vara avklarad innan den praktiska delen. Den praktiska delen tar cirka 8.5 timmar och du genomför den i din utbildningsregion. För att bli godkänd behöver du genomföra båda delarna. Du genomgår utbildningswebben på egen hand och när det passar dig. Utbildningswebben består av text, bilder och filmer med tillhörande uppgifter som du markerar som klara allt eftersom. Uppgifterna avslutas med reflektionsfrågor eller reflektionsuppgifter. Både reflektionsfrågorna och reflektionsuppgifterna kommer att följas upp på den praktiska delen. Det underlättar om du skriver ner dina reflektioner vartefter, de kommer att utgöra diskussionsunderlag under praktikdelen. Reflektionsuppgifterna handlar om att planera eller genomföra vissa delar av ett träningspass med barn. Om det är möjligt ser vi gärna att du genomför dessa uppgifter innan den praktiska delen, så att du kan diskutera dina upplevelser med andra kursdeltagare.

Mål med utbildningen

Målet med utbildningen är att lära dig att planera, organisera och genomföra träningar för barn i friidrottens alla grenar – på ett lekfullt sätt – samt stärka dig i din roll som tränare.

Anmäl dig till utbildningen i Idrott Online.