Tränarutbildning UEFA B

Hur skapar du en positiv och utvecklande träningsmiljö för ditt lag? Hur kopplar du ihop träningen med matchen? Vad ska du tänka på när du gör en säsongsplanering?

Svaren på bland annat dessa frågor får du under seniortränarutbildning UEFA B. Kursinnehållet presenteras med en mix av föreläsningar, filmer, webbinarer, diskussioner och praktiska övningar på fotbollsplanen.

Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning UEFA B bygger vidare på Spelarutbildningsplanens nivå 4 (16-19 år) och vänder sig till seniortränare. Innehållet i den här utbildningen speglar den kompetens som en modern tränare behöver för att leda sitt lag och sina spelare till ett större kunnande. Som tränare lär du dig bland annat att coacha ditt lag mot resultat och utveckling.

Att träningen ska utgå från spelet är centralt i all tränarutbildning inom Svenska Fotbollförbundet. Alla fotbollsaktioner bygger på samverkan mellan spelarens tekniska, fysiska och psykologiska färdigheter samt spelförståelse. Samtliga dessa delar behandlas i utbildningen.

Utbildningen och det omfattande utbildningsmaterialet ger bland annat kunskap om hur du skapar en positiv och utvecklande miljö i ditt lag samt hur du planerar träningen både på lång och kort sikt. Du får också läsa om fotbollsfys, vad du ska göra vid några av de vanligaste skadorna samt hur kosten påverkar prestationen. Materialet kommer att utveckla dig som tränare så att du kan genomföra stimulerande träningspass med spelarna.

På den här webbplatsen fogis.se/uefab hittar du bland annat fotbollsövningar och filmade föreläsningar. Låt dig inspireras inom områden som

  • ledarskap
  • matchanalys
  • målvaktsspel
  • spelets alla skeden.

Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning UEFA B är en fortsättning på Tränarutbildning C-diplom för de tränare som väljer Svenska Fotbollförbundets seniortränarutbildning. Under 7 Kursmoduler med webbuppgifter mellan modulerna behandlas tränarens roll och uppgifter inom seniorfotbollen. Varje kursmodul omfattar 2 dagar med undantag av Kursmodul 6 som är en enskild dag för matchanalys och utvecklingssamtal.

Utbildningen speglar den kompetens som en modern tränare behöver för att leda sitt lag och sina spelare till större kunnande och förmåga. En toppmodern tränarutbildning med hög ambitionsnivå.

Kurslitteratur för utbildningen är faktaboken "Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning UEFA B" med tillhörande övningsbok "Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning UEFA B Fotbollsträning i praktiken".

Kursinnehållet presenteras med en arbetsgång som varvas med föreläsningar, filmer, webbinarer, diskussioner och praktiska övningar på fotbollsplanen. Längden på både teoripassen och praktikpassen varierar mellan 90 och 120 minuter.

De webbaserade uppgifterna förstärker det som behandlats under föregående modul eller så ger uppgifterna en förförståelse inför kommande modul. Deltagarna kan när som helst använda webbplatsens föreläsningar, filmer eller webbinarer som repetition eller för att förkovra sig.