Vill du ha den bästa sittplatsen i pingishallen? Vill du lära dig mer om regler och hjälpa till att förbättra den allmänna regelkunskapen? Eller vill du döma serier och tävlingar och höja kvaliteten på arrangemangen? Då är distriktsdomarutbildningen något för dig. Distriktsdomarutbildningen kan också vara första steget mot att döma större tävlingar. Oavsett ambitionsnivå är det här din resa som domare börjar.

Omfattning

Digital del: 4 timmar.

Fysisk träff: 6–8 timmar.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som vill döma bordtennis eller till dig som vill förbättra dina regelkunskaper. Målgruppen innefattar allt från föräldrar, ledare och spelare som vill hjälpa till och döma några seriesammandrag eller tävlingar, till de som på sikt vill döma högre upp i seriesystemet eller större tävlingar.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs. Intresse för bordtennis och dess regler och tillämpning skapar goda förutsättningar.

Tillgång till materialet

Anmäl dig och betala för utbildningen. Du får därefter ett mejl med en länk till den digitala utbildningen och vidare instruktioner.

Din användning

Utbildningen består dels av en webbplats – en digital teoridel – där du går igenom uppgifter i din egen takt och svarar på kontrollfrågor, dels av en fysisk träff där du dömer och samtidigt blir bedömd av en förbundsdomare samt får en chans att diskutera eventuella frågor.

Mål med utbildningen

Utbildningens mål är att ge tillräckliga regelkunskaper och praktiska färdigheter för att verka som bordtennisdomare. Välkommen att ta nästa steg för att höja kunskapsnivån och höja kvaliteten på tävlingar och seriematcher.

Innan du anmäler dig

Distrikten brukar anordna distriktsdomarutbildningar och planera den fysiska träffen med praktisk bedömning. Du bör kontakta ditt distrikt och planera den praktiska bedömningen innan du anmäler dig till utbildningen.

Kontakta ditt distrikt på Svenska Bordtennisförbundets webbplats.